ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (29-1-13)

Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου
https://asyrmatos.espivblogs.net/

29/1/2013

Προς : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγίου Δημητρίου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Δήμου Αγίου Δημητρίου

Θέμα: Αιτήματα των κατοίκων προς τη Δημοτική Αρχή μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα που αφορούν τον Ασύρματο

Σαν κάτοικοι της περιοχής και σαν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, σας υποβάλλουμε προς διευθέτηση τα παρακάτω αιτήματα, τα οποία και θεωρούμε ότι μπορείτε και έχετε την υποχρέωση να επιλύσετε, ενόψει μάλιστα και της επικείμενης δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τον Ασύρματο, στην οποία έχουμε πληροφορηθεί ότι θα προχωρήσει η δημοτική αρχή.
Ευνόητο είναι ότι από την αποδοχή ή όχι των παρακάτω αιτημάτων, θα φανερωθεί η διάθεσή σας αν θέλετε να ακούσετε αλλά και να ικανοποιήσετε τα προβλήματα των κατοίκων. Αν θελήσετε να έρθετε να ενημερώσετε τους κατοίκους πως θα υλοποιηθούν οι απόψεις σας για τον Ασύρματο χωρίς να έχετε κατορθώσει να ανταποκριθείτε στις στοιχειώδεις ανάγκες που σήμερα σας γνωστοποιούμε και ασφαλώς γνωρίζετε, θα εκληφθεί σαν σκέτη κοροϊδία και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.
1) Πρώτα από όλα, θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση της ιδιοκτησιακού καθεστώτος των 33 στρεμμάτων όπως επίσης και να μας ενημερώσετε πλήρως για τις συζητήσεις ή οτιδήποτε άλλο έγινε ή πρόκειται να γίνει με την ΕΤ.Α.Δ σχετικά με την παραχώρηση του χώρου στο Δήμο.
Μετά τις θριαμβολογίες της Δημοτικής Αρχής περί της παραχώρησης της χρήσης στο Δήμο, επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι αφού μάθουμε πρώτα τους όρους παραχώρησης, τότε θα το εκλάβουμε σαν θετικό γεγονός. Έχετε την υποχρέωση να μας ενημερώσετε για ποιο λόγο καθυστερεί η εν λόγω παραχώρηση, όπως επίσης και εάν συντρέχει λόγος αναστολής αυτής της παραχώρησης από την αρμόδια υπηρεσία, την οποία δεν εμπιστευόμαστε καθόλου μιας και εμπλέκεται με το ξεπούλημα της δημόσιας γης και πλούτου.

2) Η συνολική εικόνα του Ασυρμάτου σε αρκετά σημεία δεν είναι καθόλου η εικόνα που θέλουμε και αξιώνουμε σαν κάτοικοι να έχει και που κανονικά και εσείς θα έπρεπε να θέλετε.
Η απαράδεκτη εικόνα της εγκαταλελειμμένης καφετέριας και των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από την πλήρη συσκότιση του χώρου, για να μην αναφέρουμε άλλα θέματα και για τους οποίους κινδύνους καθιστούμε σαφές ότι για ότι άσχημο προκύψει την ευθύνη έχει αποκλειστικά ο Δήμος, πρέπει να αλλάξει.
Για να αποφύγουμε τους παραπάνω κινδύνους, απαιτούμε την επισκευή των φωτιστικών κολώνων και προβολέων στην εγκαταλελειμμένη καφετέρια, όπως επίσης και περιμετρικά του πάρκου, καθώς και στις παιδικές χαρές.

3) Ζητάμε να απαγορευτεί η στάθμευση αυτοκινήτων μέσα στο πάρκο.
Αν ισχύει τέτοια απαγόρευση, αυτή τουλάχιστον μπροστά από την εγκαταλελειμμένη καφετέρια δεν τηρείται.

4) Να συντηρηθούν επιτέλους, οι παιδικές χαρές, τις οποίες ο Δήμος έχει εγκαταλείψει πλήρως στην τύχη τους.

5) Να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος στο νέο υποσταθμό της ΔΕΗ, να περιφραχτεί η εγκατάσταση και να δημιουργηθεί είσοδος για την πρόσβαση στο πάρκο από τη πίσω μεριά του Ασυρμάτου.

6) Να απομακρυνθεί, όπου αυτό υπάρχει, το αγκαθωτό σύρμα από την περίφραξη του εσωτερικού μέρους του πάρκου γιατί εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων.

7) Να συλλεχθούν, όπου είναι αναγκαίο να κοπούν, στο εσωτερικό τμήμα του πάρκου οι αχρηστεμένες κολώνες, καλώδια, αδρανή υλικά κλπ που είναι «φυτεμένα» στο έδαφος και τα οποία επίσης εγκυμονούν κινδύνους ατυχημάτων.

8) Να κλαδευτούν στο εσωτερικό τμήμα του πάρκου τα ψηλά δένδρα, ενέργεια για την οποία απαιτείται γερανοφόρο όχημα του Δήμου.

9) Επίσης ζητάμε την παραχώρηση από τον Δήμο των ξύλινων καθισμάτων (παγκάκια) τα οποία στοιβάζονται στην αποθήκη του, ώστε να τα τοποθετήσουμε
στο εσωτερικό τμήμα του πάρκου.

Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, πότε θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα επίλυσης των παραπάνω από την Δημοτική Αρχή.

Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *