2ο Ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι στις 28-29 Ιανουαρίου 2012, 12:00 -14:00 στον κατειλημμένο χώρο της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου


Τα τελευταία χρόνια χαριστικά – ανταλλακτικά παζάρια ξεφυτρώνουν στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας όλο και συχνότερα. Εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής.

Ιδιαίτερα στην χρονική περίοδο που διανύουμε, όπου οι πολιτικές των Μνημονίων, της αιώνιας λιτότητας και περικοπών καταδικάζουν στη φτώχεια μεγάλα τμήματα της κοινωνίας αποκτούν μεγάλη αξία οι μορφές αντίστασης και αλληλεγγύης. Διοργανώνοντας το ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι φέτος θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν είναι μόνος του σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε.

 

Μοιραζόμαστε, στηρίζουμε το διπλανό μας, δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα της αξιοπρέπειας και της αντίστασης απέναντι στον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Η στάση ζωής που θέλουμε να αναδείξουμε είναι από τη μία πλευρά ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στα σχέδια τους και από την άλλη πλευρά εξάπλωση της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τη νεολαία.

 

Έτσι, στις 28-29  Ιανουαρίου(12:00-14:00) πειραματιζόμαστε κι εμείς με ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης» ένα πάρε δώσε χωρίς χρήματα, έναν τρόπο ανταλλαγής και αλληλεγγύης. Για να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη, να ξεκινήσουμε από κάπου, όσο μικρό κι αν είναι. Για να αμφισβητήσουμε το τρίγωνο σπίτι – δουλειά – κατανάλωση. Για να σχετιζόμαστε γι’ αυτό που είμαστε και όχι γι’ αυτό που έχουμε.

 

Στο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που για κάποιον/α δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος/α άλλη μπορεί να τα χρειάζεται. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα. Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή) χωρίς χρήματα. Χωρίς να χρειάζεται να φέρουμε κάτι για να πάρουμε κάτι άλλο ή να είμαστε φτωχοί. Μόνος όρος : να χρησιμοποιήσουμε αυτό που θα πάρουμε. Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

 

Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι! Φέρτε μικροαντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε αλλά μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και πάρτε ό,τι σας είναι χρήσιμο!

 

Κανείς δεν είναι μόνος του στην κρίση!

 

Αντίσταση, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια!

 

Το παζάρι θα λειτουργεί στους χώρους πίσω από την καφετέρια του Ασύρματου, από 28-29 Ιανουαρίου (12:00-14:00) και εως 26 Φεβρουαρίου, καθώς και τις ώρες λειτουργίας των εργαστηρίων, συνελεύσεων και εργασιών :

 

Ημέρες                        Ώρες

ΔΕΥΤΕΡΑ       από 19.00 έως 21.00

ΤΡΙΤΗ             από 19.00 εως 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ      από 12.00 έως 14.00

ΚΥΡΙΑΚΗ       από 12.00 έως 14.00 & 17.30 έως 21.00

 

 

Ανοικτή Συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου

https://asyrmatos.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *