ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση  του Ασυρμάτου δε στηρίζει κανέναν υποψήφιο στις δημοτικές εκλογές

Από το ξεκίνημά της, ο κόσμος που πλαισίωσε τη συνέλευση, θέλησε να την προφυλάξει από μικροπολιτικά συμφέροντα, πολιτικάντικες βλέψεις και κομματικές διαφωνίες.

Έτσι στη συνέλευση μιλάει ο καθένας σαν άτομο και μόνο. Όχι σαν μέλος της τάδε ή της δείνα παράταξης, ούτε κατώτερος, ούτε ανώτερος από τους υπόλοιπους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει δεκτοί στη συνέλευση και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν θελήσει κατά καιρούς (σποραδικότατα η αλήθεια είναι…) να την παρακολουθήσουν.

Σαν άτομο ο καθένας κάνει τις επιλογές του σχετικά με το ζήτημα των εκλογών και τη στήριξη ή όχι κάποιου υποψηφίου. Σαν συνέλευση όμως, έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο μια ξεκάθαρη επιλογή που δεν είναι άλλη απ’ την αυτοοργανωση, την αντι-ιεραρχία, την ισότιμη και ανιδιοτελή συμμετοχή στη λήψη και πραγμάτωση των αποφάσεών μας, την άμεση δράση των ίδιων των κατοίκων χωρίς τη διαμεσολάβηση ειδικών κλπ. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί η συνέλευση και η κατάληψη που έχει πραγματοποιήσει. Με αυτόν τον τρόπο πέσανε τα σύρματα, φυτεύτηκαν δεκάδες δέντρα, γίνονται εκδηλώσεις και συνεχίζεται ο αγώνας για τη μετατροπή του Ασυρμάτου σε έναν πραγματικά δημόσιο και ελεύθερο χώρο.

Σε αυτόν τον αγώνα συνοδοιπόροι έχουν δικαίωμα να νιώθουν όσοι συμμετέχουν σε όλα τα παραπάνω. Η στάση ενός δήμαρχου ή ενός δημοτικού συμβούλου δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας αγώνα ακόμη και αν αυτή επηρεάζεται από τη δυναμική μας.

Αυτές τις μέρες λοιπόν, που γεμίζει ο τόπος από καλοθελητές με έτοιμες λύσεις και παχιά λόγια, εμείς συνεχίζουμε να σκάβουμε, να ποτίζουμε, να συζητάμε, να σχεδιάζουμε…

Παίρνουμε τις ζωές μας, τους δημόσιους χώρους και όλα όσα μας ανήκουν στα χέρια μας και για μια ακόμη φορά καλούμε τους κατοίκους να αναλάβουν δράση. Για μια ακόμη φορά ξεκαθαρίζουμε πως κανένας υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές δεν έχει τη στήριξή μας.

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ /  https://asyrmatos.espivblogs.net/

Οι συνελεύσεις γίνονται κάθε 2η και 4η Δευτέρα του μήνα στις 7.00 μμ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *