ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (3-7-13)

03/07/2013

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγίου Δημητρίου

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Δήμου Αγίου Δημητρίου

ΘΕΜΑ: Αιτήματα της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου προς τη Δημοτική Αρχή για θέματα που αφορούν τον Ασύρματο

Σαν κάτοικοι της περιοχής και σαν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης για τη Διεκδίκηση του Ασυρμάτου σας υποβάλλουμε προς άμεση διευθέτηση τα παρακάτω δύο αιτήματα.

1) Η υπό διεκδίκηση έκταση στον Ασύρματο εκτείνεται σε 33 στρέμματα, εντός των οποίων εμείς οι κάτοικοι από μόνοι μας και με ελάχιστη βοήθεια από τη Δημοτική Αρχή, τα τελευταία 4 χρόνια φροντίζουμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο πράσινο και ανοιχτό για όλους. Μέρος της προσπάθειάς μας αυτής και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ο καθαρισμός από τα ξερόχορτα, ο οποίος είναι αναγκαίος για την πιο εύκολη πρόσβαση και περιδιάβαση στο χώρο των κατοίκων, αλλά κυριότερα για λόγους πυρασφάλειας. Έτσι, σε εβδομαδιαία βάση μαζευόμαστε και πραγματοποιούμε τις ανάλογες εργασίες, με όσα μέσα και δυνάμεις διαθέτουμε.
Με δεδομένο ότι δεσμευτήκατε δημόσια ότι θα αγωνιστείτε για την παραχώρηση της έκτασης, απαιτούμε να συνδράμετε έμπρακτα σε αυτό το έργο, το οποίο άλλωστε αφορά άμεσα και όλους τους γύρω χώρους που ήδη διαχειρίζεται ο Δήμος, καθώς μία πυρκαγιά εύκολα θα μπορούσε να επεκταθεί και σε αυτούς. Για το λόγο αυτό και επειδή εμείς συνεχίζουμε τον απαραίτητο καθαρισμό από ξερά χόρτα, σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε το κοντέινερ που τοποθετούμε τα κομμένα ξερόχορτα να αδειάζει συνεχώς και να επιστρέφει άδειο, έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.

2) Επαναλαμβάνουμε την απαίτηση για αποκατάσταση του φωτισμού περιμετρικά του πάρκου. Η παρούσα εικόνα εγκατάλειψης αποτρέπει τους κατοίκους να επισκεφτούν το πάρκο τις βραδινές ώρες και ελλοχεύει κινδύνους από την πλήρη συσκότιση του χώρου.

Τα αιτήματα αυτά έρχονται σε συνέχεια των με αριθμό πρωτοκόλλου 3188 που είχαμε υποβάλλει τον Ιανουάριο και τα οποία δεν έχουν διευθετηθεί από μέρους σας. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ξανά, πως η διεκδίκηση του Ασυρμάτου είναι μια διαδικασία που απαιτεί σχεδόν καθημερινή ενασχόληση και όχι περιστασιακές δράσεις.

Ανοιχτή συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *