ανταλλακτικο – χαριστικο παζαρι στον ασυρματο

Ανταλλακτικό χαριστικό παζάρι στις 12 Δεκεμβρίου 2010 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο του Ασυρμάτου

Τα τελευταία χρόνια χαριστικά – ανταλλακτικά παζάρια ξεφυτρώνουν στο κέντρο και τις συνοικίες της Αθήνας όλο και συχνότερα. Εντάσσονται στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας για μια αλληλέγγυα οικονομία και μια εναλλακτική μορφή οικονομικής ζωής.

Έτσι στις 12 Δεκεμβρίου πειραματιζόμαστε κι εμείς με ένα διαφορετικό τρόπο «κατανάλωσης» ένα πάρε δώσε χωρίς χρήματα, έναν τρόπο ανταλλαγής και αλληλεγγύης. Για να κάνουμε πράξη την αντικαταναλωτική  θεωρία, να ξεκινήσουμε από κάπου, όσο μικρό κι αν είναι. Για να αμφισβητήσουμε το τρίγωνο σπίτι – δουλειά – κατανάλωση. Για να σχετιζόμαστε γι’ αυτό που είμαστε και όχι γι’ αυτό που έχουμε.

Στο χαριστικό –  ανταλλακτικό παζάρι υπάρχουν διάφορα αντικείμενα που για κάποιον/α δεν είναι χρήσιμα αλλά κάποιος/α άλλη μπορεί να τα χρειάζεται. Επειδή δεν είναι όλα για τα σκουπίδια: τα πράγματα χάνουν την αξία τους όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ξαναδίνουμε αξία, προσφέρουμε πράγματα αχρησιμοποίητα αλλά όχι άχρηστα. Χωρίς τιμή (γιατί άλλο αξία και άλλο τιμή) χωρίς χρήματα. Χωρίς να χρειάζεται να φέρουμε κάτι για να πάρουμε κάτι άλλο ή να είμαστε φτωχοί. Μόνος όρος :  να χρησιμοποιήσουμε αυτό που θα πάρουμε. Η επαναχρησιμοποίηση δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος.

Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι!!

Φέρτε μικροαντικείμενα, ρούχα, βιβλία, cd και ό,τι άλλο δεν χρησιμοποιείτε αλλά μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί  και πάρτε ό, τι σας είναι χρήσιμο!

Κατά τη διάρκεια του παζαριού θα λειτουργήσει συλλογική κουζίνα.

Ημέρες συλλογής των αντικειμένων:

Τετάρτες   18:00 – 20:00

Κυριακές  12:00 – 14:00

Τηλ. Επικοινωνίας 6937576370

6972912117

6941417007

Ανοικτή Συνέλευση για τη διεκδίκηση του Ασυρμάτου

https://asyrmatos.espivblogs.net/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *